INSPIRE 2
– snimanje iz zraka za profesionalce

Prvi dron na svijetu za filmske potrebe koji omogućava HD prijenos video signala za vrijeme leta uz 4K snimke sa savršeno stabilne kamere koja postavljena na rotirajući gimbal 360°. Uz dodane Zenmuse X5 i X5R kamere Inspire je postao jedan od osnovnih alata za sve filmaše diljem svijeta.
Poptuno novi sistem obrade slike omogućava snimke u formatu 5.2K Cinema DNG RAW i Apple ProRes.
Uz maksimalnu brzinu Inspire 2 od 94 km/h, (0-80 km/h za 5 sec) te uspon od 9m/s možete možete biti sigurni da ništa nećete propustiti snimiti. Dupla baterija omogućava let od maksimalnih 27 minuta (sa X4S kamerom) dok tehnolgija zagrijavanja baterija omogu ćava let i snimanje čak i na niskim temperaturama.
Link na video i više informacija: www.dji.com/inspire-2


PHANTOM 4 PRO – sve što vam je potrebno za savršenu snimku iz zraka


Phantom 4 Pro kamera je opremljena sa 1-inch 20 megapikselnim CMOS senzorom koji može snimati 4K/60fps video i raditi snimke 14 fps u Burst načinu rada. Kamera ima leću koja se sastoji iz 8 elemenata složenih u 7 grupa. Prva DJI kamera koja koristi mehanički zatvarač koji smanjuje mogućnost smetnji kada se snimaju objekti koji se kreću velikom brzinom ili se snima u velikoj brzini. Phantom 4 PRO je opremljen sa senzorima u 5 smjerova što vam daje dodatnu sigurnost prilikom leta i omogućava da se fokusirate na ono što vam je najvažnije, vaše snimke. Podržava video formate H.264 / 4K / 60 fps ili H.265 / 4K / 30fps pri 100 Mbps bitrate.
Link za više informacija: www.dji.com/phantom-4-pro